Koken met de Koetjong: Witlof uit de slowcooker
Door Pieter van der Keur – 11 mei 2022

Fanatieke volgers van de Koetjong zijn op eigen initiatief een rubriek begonnen: “Koken met de Koetjong”. In deze rubriek willen zij de lekkerste recepten delen, al dan niet met een West Betuws tintje. De koks kennen elkaar veelal van Twitter waar ze al met elkaar gerechten uitwisselden. Geniet van de recepten die vanaf nu (tweewekelijks) worden aangeboden.
Ingrediënten:
Zoals je ziet heb je niet heel veel ingrediënten nodig voor dit lekkere recept. Daarmee is
het een ideaal recept om snel voor te bereiden.
- 6 stronken witlof
- ongeveer 500 gram voorgekookte krieltjes
- 1 pakje Boursin
- 1 half pakje kookroom
- 2 dikke plakken ham in kleine blikjes gesneden
- ongeveer 150-200 gram geraspte kaas
- 5 takjes Thaise basilicum
- 2 kippendijen per persoon
Bereiding witlof in de slowcooker
Witlof met ham en kaas uit de oven is lekker, maar uit de slowcooker is het zeker zo
lekker.
- Halveer de witlof en snij het hart eruit, snij daarna de witlof in stukken (niet te
klein) - Doe de witlof in de slowcooker
- Voeg de voorgekookte krieltjes en ham toe
- Voeg het pakje boursin toe, doe er wat kookroom door om de boursin smeuig
te maken. - Rasp de kaas, of strooi de kant en klaar geraspte kaas in de slowcooker over
de witlof - Strooi de hamblokjes erdoor
- Leg de kippendijen erin.
- Strooi er blaadjes thaise basilicum over
- Zout en peper erover.
- Roer even door
- Zet de slowcooker voor 4 uur op low
Serveren en smullen maar!
Geef een antwoord