Koken met de Koetjong: Rode Curry soep
Door Peter de Gast – 27 april 2022

Fanatieke volgers van de Koetjong zijn op eigen initiatief een rubriek begonnen: “Koken met de Koetjong”. In deze rubriek willen zij de lekkerste recepten delen, al dan niet met een West Betuws tintje. De koks kennen elkaar veelal van Twitter waar ze al met elkaar gerechten uitwisselden. Geniet van de recepten die vanaf nu (tweewekelijks) worden aangeboden.
INGREDIËNTEN:
- 1.5 el rode curry
- 1 paprika
- 100 gr wortel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 500 ml bouillon (bijv. kippenbouillon)
- 200 ml kokosmelk
- 1 bosui
- 2 tomaten
Bereidingswijze:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de paprika, tomaten en wortels in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en paprika. Voeg na een paar minuten de knoflook, tomaten, wortel en rode curry pasta toe. Meng alles door elkaar en voeg na 2 minuten de kokosmelk en bouillon toe. Breng de soep aan de kook en kook de soep ongeveer 10-15 minuten totdat de wortel zacht is. Vervolgens pureer je de soep met een staafmixer. Voeg indien geweest kip toe. Serveer wat verse bosui bovenop.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord