Koken met de Koetjong – Red velvet cupcakes
Door Petra van Kuilenburg – 8 juni 2022

Fanatieke volgers van de Koetjong zijn op eigen initiatief een rubriek begonnen: “Koken met de Koetjong”. In deze rubriek willen zij de lekkerste recepten delen, al dan niet met een West Betuws tintje. De koks kennen elkaar veelal van Twitter waar ze al met elkaar gerechten uitwisselden. Geniet van de recepten die vanaf nu (tweewekelijks) worden aangeboden.
Stap 1 (mixer)
- 2 eieren
- 130 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Mespunt zout
Stap 2 (mixer)
80 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
Stap 3 (mixer)
130 ml karnemelk
1 theelepel rode kleurstof
Stap 4 (erdoor heen spatelen)
130 gram bloem
1 eetlepel cacaopoeder
Stap 5 (bakingsoda oplossen in azijn en erdoor spatelen)
- Zakje bakingsoda
- 1 theelepel azijn
Bakken op 180 á 200 graden heteluchtoven circa 25 minuten
Redvelvet topping
- 500 gram mascarpone
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 zakjes klop fix
- 1 eetlepel suiker
- 500 ml slagroom
Eerst mix je de mascarpone samen met de vanillesuiker, suiker en klop fix.
Daarna voeg je de slagroom beetje bij beetje toe totdat je een wat stevige mengsel hebt.
Mengsel in een spuitzak doen en je bent klaar om de cup cakes te versieren.
Optie: snijd de cup cake recht af en verkruimel het overtollige over de topping.
Eet smakelijk.
Geef een antwoord