Koken met de Koetjong: Paddenstoelensoep
Door Peter de Gast – 2 maart 2022

Fanatieke volgers van de Koetjong zijn op eigen initiatief een rubriek begonnen: “Koken met de Koetjong”. In deze rubriek willen zij de lekkerste recepten delen, al dan niet met een West Betuws tintje. De koks kennen elkaar veelal van Twitter waar ze al met elkaar gerechten uitwisselden. Geniet van de recepten die vanaf nu (tweewekelijks) worden aangeboden.
Ingrediënten
- 125 gr kastanje champignons
• 200 gr paddenstoelen of champignons
• 150 gr zilvervliesrijst
• 150 gr wortel
• 125 gr kookroom
• 250 gr kip in stukjes
• 1 knoflook
• 1 grote ui
• 3 eetlepels bloem
• snuf tijm
• Snuf peper
• 700 ml kippenbouillon
• Bosje verse peterselie
• boter of margarine
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar in een pannetje. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote (soep)pan met een eetlepel boter. Voeg de stukjes kip toe en bak rondom aan. Hak de worteltjes in stukjes en snijd de champignons en paddenstoelen in plakjes. Voeg deze toe aan de pan en bak 5 minuutjes mee. Breng het mengsel op smaak met de tijm en een snufje peper.
Voeg een extra eetlepel boter toe aan het kipmengsel. Doe dan de bloem erbij en schep er door. Giet al roerend de bouillon er bij. Laat de soep 10 minuutjes koken. Schenk dan de kookroom erbij en doe als laatste de rijst erbij en warm nog even goed door.
Hak de peterselie fijn en roer door de soep en/of garneer de maaltijdsoep hiermee.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord